VEELGESTELDE VRAGEN

WAT IS SQOOM CONCEPT?

SQOOM concept is de perfecte interactie van fysische methodes en actieve ingrediënten, wat resulteert in een verbeterde gezondheid en uitstraling van de huid. De basis van het SQOOM concept wordt gevormd door de reeks innovatieve, zeer effectieve serums. Door hun precieze moleculaire grootte en polariteit worden de actieve ingrediënten getransporteerd naar de verschillende lagen van de huid, precies daar waar ze nodig zijn. SQOOM helpt uw huid te regenereren, zelfs bij een probleemhuid. De gepatenteerde synchrone technologie binnen SQOOM biedt een unieke combinatie van ionisatie, ultrageluid en actieve cosmetica.

WAT GEBEURT ER ALS HET SERUM IN MIJN OGEN KOMT?

Geen zorgen, er gebeurt niets ergs maar het kan wel een beetje prikken. Spoel het serum gewoon uit met veel water. De ingrediënten van onze serums zijn volledig ‘veilig’, compatibel en allergeenvrij.

IK HEB ACNE, WELK SERUM MOET IK GEBRUIKEN?

Tegen een onzuivere en vette huid helpt ons SQOOM xCential AK serum. Dit serum bevat Aloë Vera en is huidverzachtend. Salicylzuur verkregen uit wilgenbast desinfecteert en opent de verhoornde poriën. Cimicifuga blokkeert de vorming van nieuwe puistjes en onzuiverheden.

BRENGT DE ULTRASONE FREQUENTIE DE HUID IN GEVAAR?

De frequentie van het ultrageluid is aangepast om de beloofde diepe lagen van de huid te bereiken (in ons geval: de lederhuid). Deze frequentie is perfect afgestemd op de intensiteit, zodat er geen risico bestaat dat de huid in het gezicht of ergens anders op het lichaam in gevaar wordt gebracht – zolang de gebruiksaanwijzing wordt nageleefd.

WELKE INVLOED HEEFT DE STROOM OP DE PERSOON DIE EEN ANDERE PERSOON MET SQOOM BEHANDELT?

De gecoördineerde en zeer zachte stroom is niet schadelijk voor mensen. De ionisatiefunctie opent en sluit de celwanden. Hiervoor worden de anode en de kathode gebruikt om elektriciteit op te wekken en de ionenmigratie te activeren. Het preparaat dat in de huid wordt gebracht, wordt door de potentiaal van de transducer opgeladen en migreert naar de tegenovergestelde pool binnenin het weefsel (galvanische functie). Wanneer men andere mensen behandelt en de SQOOM in de ene hand houdt en de andere persoon met de andere hand aanraakt, vloeit de stroom niet door het hele lichaam maar alleen via de kortste weg – van de ene hand over de schouder naar de andere hand. Zoals reeds gezegd, is de stroom zeer zwak zodat er geen schade zal worden veroorzaakt bij het behandelen van andere mensen. (De intensiteit van de stroom kan het best worden vergeleken met de elektriciteit in de lucht na een onweersbui. In dit geval is de lucht ook geladen en heeft geen negatief effect op de mensen).

HEBBEN DE SQOOM SERUMS EN DE HUIDVERZORGINGSCRÈME DIERLIJKE BESTANDDELEN OF ZIJN ZE OP DIEREN GETEST?

Nee. De serums en crèmes zijn niet op dieren getest en bevatten ook geen dierlijke bestanddelen. Het hyaluronzuur is gemaakt van fermentatie en niet van dierlijke derivaten. De serums en crèmes bevatten ook geen chemische bestanddelen.

IK BEHANDEL MEZELF AL EEN TIJDJE EN ZIE GEEN VERBETERING.

Als u er zeker van bent dat u de behandeling correct hebt uitgevoerd en u geen gevoelige huid hebt, stellen wij u voor een “krachtprogramma” te gebruiken (dit verschilt van de behandelingen die in de handleiding worden beschreven en die altijd gebaseerd zijn op de behandeling van een gevoelige huid). Als u geen gevoelige huid hebt, kunt u intensiever behandelen.

P1-Reiniging 4 min

P2-Massage 4 min

P4-Lifting 8 min

P3-Verzorging tegen rimpels 4 min

Elke dag of om de dag de volle 16-20 minuten behandelen is een krachtprogramma.

Roken, minder slapen, te veel alcohol kunnen de behandeling vertragen, blokkeren of op een andere manier negatief beïnvloeden.

HOE WEET IK OF MIJN SQOOM GOED WERKT? IK HOOR NIETS, IK VOEL NIETS.

Wanneer u uw SQOOM handset gebruikt, zult u een rood ‘controle’ lampje zien knipperen op de achterkant van het apparaat. Dit geeft aan dat er stroom loopt en dat SQOOM goed werkt. Als dit lampje niet knippert, controleer dan of u beide contacthendels aan de zijkanten van de SQOOM handset vasthoudt en of u voldoende druk op de huid uitoefent. We hebben er bewust voor gekozen geen “psychologische show effecten” zoals trillingen of geluid op te nemen. U kunt het SQOOM concept gebruiken in een ontspannen omgeving, bijvoorbeeld tijdens het lezen, TV kijken, luisteren naar muziek, dus show effecten zouden deze sfeer alleen maar verstoren.

Ultrasone golven zijn onzichtbaar voor menselijke ogen. SQOOM zendt een diepe micro-vibratie uit, zo snel dat het niet gezien of gevoeld kan worden aan de oppervlakte van uw huid. Om de watertrilling te zien, volgt u deze stappen:

 

 • Zet het apparaat aan.
 • Selecteer de “ultrasound” modus.
 • Selecteer een programma naar keuze.
 • Doe wat water op de transducer.
 • Houd de SQOOM aan beide zijden stevig vast, waarbij u de contacthendels aanraakt.
 • Raak de transducer aan met een vinger van uw vrije hand.
 • Als resultaat ziet u kleine belletjes dansen op de transducer.

VANAF WELK MOMENT NA DE OPERATIE KAN IK SQOOM GEBRUIKEN OP MIJN POSTOPERATIEVE LITTEKEN?

Je kunt beginnen met het gebruik van SQOOM op je postoperatieve litteken direct nadat de hechtingen zijn verwijderd. Gebruik SQOOM xCential NA serum.

MIJN SERUM LIJKT ERG SNEL OP TE RAKEN, HOEVEEL MOET IK GEBRUIKEN?

Huidveroudering is het resultaat van een andere belangrijke factor – de permanente degradatie van het hyaluronzuur in de huid. Hyaluronzuur is eigenlijk het vochtreservoir van uw huid. Het stabiliseert de elastische en collagene vezels en beschermt onze cellen tegen vrije radicalen. SQOOM vult de vochtreservoirs van je huid aan. Wanneer je SQOOM begint te gebruiken, zijn je vochtreserves vaak leeg. Met SQOOM begin je ze weer aan te vullen. In het begin van de behandeling heeft de huid dit vocht nodig en zal het sneller opnemen, waardoor er grotere hoeveelheden seruml worden gebruikt. Met de tijd zul je zien dat de reserves zich vullen en je steeds minder serum nodig hebt.

IK HEB EEN ZEER GEVOELIGE HUID EN BEN ALLERGISCH VOOR VEEL CRÈMES EN SERUMS.

Onze SQOOM serums en crèmes worden ontwikkeld en geproduceerd met behulp van zeer complexe procedures en we leggen er grote nadruk op dat alle allergene ingrediënten worden weggelaten. We laten niet noodzakelijk ingrediënten weg waarvan bekend is dat ze allergieën veroorzaken, we gebruiken onze speciaal ontwikkelde procedure om de allergenen uit de ingrediënten te verwijderen, terwijl de actieve eigenschappen behouden blijven. Kamille is hier een voorbeeld van.

MIJN HUID VOELT TREKKERIG AAN NA GEBRUIK, MAG IK MIJN GEBRUIKELIJKE VOCHTINBRENGENDE CRÈME GEBRUIKEN?

Dat is absoluut prima. Zodra je klaar bent met SQOOM, laat je het serum op de huid zitten of was je het af en breng je je gebruikelijke moisturizer aan. Als ideale finishing touch hebben we onze eigen huidverzorgingscrème ontwikkeld. xCential SkinCare One is ideaal voor de vette en onzuivere huid en heeft tevens een anti-verouderingseffect; xCential SkinCare Two is ontwikkeld voor de normale en droge huid en heeft eveneens een anti-verouderingseffect. Deze twee crèmes worden zonder het SQOOM apparaat aangebracht.

HOE LANG DUURT EEN BEHANDELING?

Een behandeling van 20 minuten is al een krachtprogramma. Als u geen tijd heeft is het ook goed om slechts 4-8 minuten te behandelen zodat de huid fris en ontspannen aanvoelt.

SQOOM past zich aan aan de tijd die je beschikbaar hebt voor de behandeling. En vergeet niet dat je de behandeling niet voor de spiegel hoeft te doen. Gebruik de tijd om naar muziek te luisteren, TV te kijken, te lezen of gewoon te ontspannen.

DE PRIJS IS VRIJ HOOG VOOR HET APPARAAT EN DE SERUMS. DE SERUMS MOETEN OOK OP REGELMATIGE BASIS WORDEN AANGEKOCHT.

Eén serum (50 ml) is voldoende voor ongeveer 20-25 behandelingen. Wanneer u besluit om één keer per week te behandelen, gaat het serum tot vijf maanden mee. Wilt u sneller resultaat en besluit u in het beginstadium vaker te behandelen om de hyaluronzuurreserves in de lederhuid sneller aan te vullen, dan is het serum ongeveer een maand houdbaar. Uw huid heeft in de eerste weken van gebruik het meeste serum nodig en u zult dan van week tot week merken dat uw huid minder serum opneemt. Bij een normale en consequente behandeling zal het serum ongeveer 2 maanden meegaan.

IS HET ONHYGIËNISCH OM SQOOM UIT TE LENEN AAN ANDERE MENSEN?

Het is absoluut in orde om SQOOM uit te lenen aan andere mensen en inderdaad veel families delen de SQOOM handset op regelmatige basis. De SQOOM handset is hygiënisch verzegeld en zodra het serum van de transducer is afgeveegd, is deze perfect schoon en klaar voor een andere gebruiker. Het is ook mogelijk om de transducer te desinfecteren met een hygiënische spray.

WAAR OP MIJN LICHAAM KAN IK SQOOM CONCEPT GEBRUIKEN?

U kunt SQOOM overal gebruiken waar u huid heeft, behalve op de oogballen.

KAN IK SQOOM MEER DAN ÉÉN KEER PER WEEK GEBRUIKEN?

Absoluut. Om sneller resultaat te krijgen kun je 2-3 keer per week behandelen. Wanneer je voor het eerst begint met de SQOOM behandeling heeft je huid de actieve ingrediënten in de serums nodig en regelmatige behandelingen zullen de huidkwaliteit merkbaar verbeteren. Gebruik SQOOM niet langer dan 20 minuten per dag op een deel van de huid.

KAN IK SQOOM MET VERSCHILLENDE COSMETICA GEBRUIKEN?

Het SQOOM EFFECT is gebaseerd op het gebruik van innoverende, hoogontwikkelde serums. Dankzij hun precieze moleculaire grootte en polariteit worden de actieve bestanddelen in de verschillende lagen van de huid getransporteerd, precies daar waar ze nodig zijn. Er mogen geen andere cosmetica samen met SQOOM worden gebruikt en in de huid worden getransporteerd, omdat u niet precies kunt weten wat voor ingrediënten, conserveringsmiddelen, geurstoffen, allergenen, enz. er in de andere producten zitten. Deze zouden schade kunnen veroorzaken als ze dieper in de huid terechtkomen. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de resultaten bij gebruik van cosmetica of geneesmiddelen die door anderen zijn vervaardigd.

NA OPERATIES HEB IK LITTEKENS OP MIJN LICHAAM, WELK SERUM IS HIER HET BESTE?

Het SQOOM xCential NA serum is het beste tegen alle soorten littekens. Magnolol, dexpanthenol en zuivere cameliazaadolie kalmeren de huid, terwijl amorf microzilver in zijn zuiverste vorm helpt genezen en beschermt tegen ziekteverwekkende ziektekiemen. U kunt SQOOM gebruiken op uw postoperatieve litteken direct nadat de hechtingen zijn verwijderd.

WAAR MAG JE NIET MET SQOOM BEHANDELEN?

Tijdens de zwangerschap op de buik – U kunt SQOOM tijdens de zwangerschap gebruiken om het gezicht en het decolleté te behandelen. Niet gebruiken in de buikstreek tijdens de zwangerschap.

Veronderstelling van huidkanker

Als er een mogelijkheid bestaat dat de huid is aangetast door huidkanker, mag SQOOM niet worden gebruikt. Een negatief effect is niet bewezen, maar voorzichtigheid is geboden.

 

Pacemaker

Gelieve niet te behandelen in de onmiddellijke omgeving van een pacemaker. SQOOM reikt niet zo diep maar nogmaals, voorzichtigheid is geboden. Het is veilig om in het gezicht of de rest van het lichaam te behandelen.

 

Andere contra-indicaties zijn:

 • Hyperfunctie van de schildklier – gebruik SQOOM niet in de directe omgeving
 • Aantasting van het zenuwstelsel en zoals Parkinson en epilepsie
 • Embolismen, varicositeit en trombose
 • Tumoren
 • Open wonden
 • Metalen implantaten, beugels, draad, schroef, metalen plaat en endoprothese in het gebied van de stroomdoorgang. Als u dit gebied behandelt en alleen een prikje voelt, kunt u doorgaan met de behandeling. Als u pijn voelt in dit gebied, schakel dan over op programma S (alleen ultrageluid) met SQOOM M2 of schakel de ionen uit bij behandeling met SQOOM M1 en behandel het gebied met dit programma.

WELK SERUM MOET IK GEBRUIKEN VOOR SPIER- EN RUGSPANNINGEN?

Voor een gerichte massage van spier- en rugspanningen gebruikt u SQOOM xCential OL.

HOE LANG MOET IK HET GEBRUIKEN OM EEN VERSCHIL IN MIJN HUID TE ZIEN?

We raden aan SQOOM één keer per week te gebruiken voor zichtbaar succes. Je zou het verschil bijna onmiddellijk moeten beginnen voelen. De doorbloeding van je huid wordt verbeterd, waardoor ze er helderder uitziet en gladder aanvoelt. Na een paar maanden regelmatig gebruik, kunnen rimpels en fijne lijntjes zichtbaar verminderd worden.

HOE WEET IK OF MIJN SQOOM VOLLEDIG IS OPGELADEN?

De SQOOM lader zal een groen licht tonen wanneer de batterij vol is. Het apparaat werkt ongeveer vier uur op één lading en kan daarom gemakkelijk worden meegenomen op vakanties of zakenreizen zonder het oplaadstation. Als u de STEP-toets drie seconden ingedrukt houdt, wordt de oplaadstatus van de batterij weergegeven – als de LED-lampjes op alle zes programma’s groen oplichten, is het apparaat volledig opgeladen. Als er maar twee lampjes branden, is de batterij nog 30 minuten opgeladen. Een zoemend signaal geeft aan dat de batterij moet worden opgeladen.

IK HEB EEN RODE HUID - KAN IK XCENTIAL RO GEBRUIKEN?

Ja, als je een rode huid hebt, is SQOOM xCential RO het beste serum voor jou. Met calcium en coralline rode algen ingrediënten, is dit zeer gevoelig en uiterst effectief.

IS HET VEILIG OM SQOOM TE GEBRUIKEN?

Het is volkomen veilig om SQOOM te gebruiken. Ultrasound apparaten worden al tientallen jaren gebruikt in cosmetische en medische behandelingen. SQOOM apparaten zijn volledig getest en zijn in overeenstemming met alle vereiste veiligheidsnormen (CE, ISO 9001 2000, L-C, US, FD, HS Mark).

WAAR KAN IK MEER INFORMATIE KRIJGEN OVER DE VERSCHILLENDE BEHANDELINGEN?

U kunt meer informatie vinden op onze website. U kunt ook gedetailleerde informatie vinden in de SQOOM handleiding. Wij werken met een netwerk van SQOOM partners en adviseren u graag over een partner bij u in de buurt. Onze partners geven u graag een persoonlijk advies.

ZIJN ER RISICO'S EN/OF NEVENEFFECTEN AAN DE SQOOM BEHANDELING?

De SQOOM-behandeling is zacht en heeft geen gekende neveneffecten. De enige uitzondering bestaat voor mensen die een pace maker hebben. Bovendien mag geen enkele huidzone die aangetast is door huidkanker worden behandeld en wie aan hyperthyreoïdie lijdt, moet afzien van de behandeling van de voorkant van de hals.

IS DE SQOOM BEHANDELING INGEWIKKELD OF TIJDROVEND?

De behandeling is ongecompliceerd en zacht: Eerst worden de uiterst werkzame cosmetische producten op de transducerkop op de huid gesmeerd, daarna wordt de huid met het handbediende SQOOM-apparaat met kleine cirkelvormige bewegingen gemasseerd. Slechts één keer per week SQOOM gebruiken levert zichtbaar succes en een verbeterde huidstructuur op.

IK HEB EEN DROGE EN SCHILFERIGE HUID, WELK SERUM IS HET BESTE VOOR MIJ?

Tegen een droge en schilferige huid gebruik je het SQOOM xCential PS serum. Het serum werkt ontstekingsremmend en regenererend door magnolol en calendula-extract.

KAN IK HET SQOOM APPARAAT ZONDER SERUMS GEBRUIKEN?

Nee. Het SQOOM concept bestaat uit twee componenten: de serums, die de uiterst efficiënte actieve bestanddelen bevatten en het apparaat, dat deze actieve bestanddelen in de huid transporteert. Ze moeten samen worden gebruikt.

KAN IEDEREEN SQOOM GEBRUIKEN?

Ja. Van baby’s tot oudere mensen, het SQOOM concept kan door iedereen veilig gebruikt worden.

OP WELK MOMENT (OCHTEND - AVOND) MOET IK SQOOM GEBRUIKEN?

Het is het beste om ’s avonds voor het slapen gaan te behandelen. Laat het serum na de behandeling op uw huid zitten als nachtmasker. s Nachts heeft het serum de functie van een nachtcrème en geeft het de bovenste huidlagen waardevolle voedende bestanddelen. s Morgens zal de huid zeer zacht en vol zijn. Als u het gevoel heeft dat er iets ontbreekt of dat het serum te droog is op uw huid, breng dan een normale nachtcrème aan of gebruik in het beste geval onze xcential SkinCare Cream One of Two die de ideale finishing touch is van de SQOOM behandeling.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN DE AFZONDERLIJKE SQOOM-PROGRAMMA'S?

SQOOM M1 biedt in totaal zes programma’s:

C (Cleansing) wordt gebruikt voor de dieptereiniging van de huid en wordt alleen toegepast met reinigingsserum, dat speciaal voor dit doel werd ontwikkeld.

M (Massage) voert een diepwerkende massage uit. De bloedsomloop wordt gestimuleerd en de huid wordt perfect voorbereid op de volgende programma’s.

N (Nutrition) geeft een duwende beweging van 80% en een trekkende beweging van 20% op de huid, met als voornaamste doel de actieve bestanddelen diep in de huid te trekken.

L (Lifting) is een iets sterker programma dat werkt om de kleine, zichtbare rimpels aan de oppervlakte van de huid te verminderen. Een krachtig programma voor snel en kortdurend succes.

W (Whitening) toegepast om levervlekken of ouderdomsvlekken succesvol te behandelen in combinatie met ons speciaal ontwikkelde deSpot serum, en tegen acne in combinatie met het SQOOM AK serum.

W (Wrinkle Care) is ons meest zachte programma, speciaal gebruikt voor de gevoelige huid en voor baby’s en zuigelingen. Ook voor de behandeling van de gevoelige en gestresste huid tijdens de eerste paar behandelingen.

SQOOM M2 offers a total of seven programmes:

C (Cleansing) is used for the skin-deep cleaning and is only applied with the cleanser serum, which was specially developed for this purpose.

M (Massage) executes a deeply effective massage.The blood circulation is stimulated and the skin is perfectly prepared for the following programmes.

L (Lifting) is a slightly stronger programme that works to reduce the small, visible wrinkles at the skin’s surface. A power programme for fast and short term success.

W (Whitening) has the priority of lightening the skin. This physical tuning is mainly applied to treat liver spots or age spots successfully in combination with our specially developed deSpot serum, and against acne in combination with SQOOM AK serum.

S (Sono / Ultrasound) geeft alleen ultrasound zonder iontoforese, voor booster toepassing.

I blauw (Iontoforese) speciaal voor de reiniging rond de ogen.

I groen (Iontoforese) speciaal voor toepassingen rond de ogen.

WIE KAN MIJ HELPEN ALS IK VRAGEN HEB DIE HIER NIET ZIJN BEANTWOORD?

U kunt 24/7 contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar [email protected]. In geval van vragen, wensen of opmerkingen kunt u altijd contact met ons opnemen.

We kijken uit naar uw e-mail.

nl_BE
Scroll naar boven